Prírodná a bio kozmetika

Články

Ravintsara vs. Ravensara, aký je medzi nimi rozdiel?
24.08.2023

Ravintsara vs. Ravensara, aký je medzi nimi rozdiel?

Ravensara aromatica - Ravensara  je strom pôvodom z Austrálie, Tasmánie a Madagaskaru a darí sa mu vo vlhkých podmienkach dažďových pralesov s nadmorskou výškou od 70 do 100 metrov. Rastie do výšky 20 metrov. Kôra je červenkastá a listy majú jednoduchý eliptický tvar. Tradične malgašský ľud používa kôru a stonku ako tonikum na antibakteriálnu medicínu. Listy sa zase  zvyknú páliť tam, kde niekto zomrel, aby sa zabránilo šíreniu choroby. Kôra s príchuťou anízu sa používa pri výrobe miestneho rumu.

Domáca lekárnička
24.08.2023

Domáca lekárnička

V domácej lekárničke by nemalo chýbať niekoľko základných éterických olejov. Sú dôležité nielen doma, ale aj v batožine pri krátkych výletoch, dovolenke v našej krajine alebo aj v zahraničí. Aj len obyčajné bodnutie hmyzom alebo ľahké prechladnutie dokáže výlet pokaziť, jednoduchá a účinná lekárnička by nám preto mala pomôcť zabezpečiť rýchlu úľavu pri drobnejších problémoch.

Ako používať éterické oleje
24.08.2023

Ako používať éterické oleje

Vôňa esenciálnych olejov vás môže sprevádzať celým dňom. V kancelárii, kde pohlcuje pachy a osviežuje, pri štúdiu, pri kúpeli, masáži, odpočinku aj počas spánku.

Vyhrajte nad chrípkou, nachladnutím a oslabenou imunitou
24.08.2023

Vyhrajte nad chrípkou, nachladnutím a oslabenou imunitou

Keď sa vonku začne pomaly stmievať a ochladzovať, číha na unavené telo veľa nástrah v podobe vírusov a baktérií. Začína to nenápadne, škrabaním v krku, zvýšenou teplotou, bolesťou hlavy, kašľom a nádchou. Signály prichádzajúcej choroby nie je radno podceňovať, je treba sa včas správne vyzbrojiť, lebo úspech praje pripraveným. Účinnou zbraňou je kolekcia SALOOS Prechladnutie & Imunita. Čo ju robí jedinečnou a prečo by ste jej mali páve teraz venovať pozornosť?